MARIE


Toen mijn dochter mij op Proudhomes wees, was ik niet meteen overtuigd. Om na al die jaren weer met huisgenoten te gaan wonen, vond ik eng. Ik woon nu een tijdje in een Proudhome en het bevalt me beter dan verwacht.


Ik hecht waarde aan de rol die iedereen hier vervult. Jan en Herman hebben ons bij elkaar gebracht. Zij waren de grondleggers van dit Proudhome en hebben mij weten te overtuigen. De ondernemers van het stel. Janet is de zorgzame en Frieda is van de gezelligheid. Wat mijn rol is weet ik niet precies, maar ik weet wel dat het werkt tussen ons allen. Ik ben trots op wat we samen hebben gecreëerd.


Ik heb altijd tijd nodig om te wennen aan nieuwe situaties en huisgenoten. Het is daarom dat ik het de eerste keer spannend vond toen er een plaats vrijkwam in ons huis. Hoewel wij zelf mogen selecteren wie er bij ons komt wonen, was ik in het begin niet zo zeker over Piet. Hij is nogal direct. ‘Het komt wel goed, Marie’, zeiden mijn huisgenoten. En dat kwam het ook.


Samen zijn we verantwoordelijk voor een fijne sfeer, maar iedereen geeft zijn eigen invulling daaraan. Ik geniet nog steeds van mijn tijd alleen. Dan trek ik mij even terug en lees ik een boek op mijn e-reader. Gekregen van mijn dochter. Het is fijn om soms alleen te kunnen zijn, maar het is nog fijner om niet alleen te moeten zijn.

Screenshot 2019-07-26 at 12.25.07.png