Frieda


‘Bedankt hoor Jan!’ Hij heeft toch echt gouden handjes. Ik was er eigenlijk al aangewend geraakt. Dat schilderijtje van de kinderen als pubers staat al sinds ik in dit Proudhome woon tegen de muur ipv dat het hangt. En Jan vond dat dát niet kon dus kwam hij gewapend met zijn gereedschap naar boven en heeft het voor me opgehangen. Staat toch net iets gezelliger. Hij praat wel een beetje veel maar dat vind ik prima, zo af en toe dan hè. Alleen is heerlijk rustig maar soms ook een beetje saai. Dus dan ben ik blij met onze gezamenlijke momenten hier in huis of bijvoorbeeld zo iemand als Jan, die even op je deur klopt en altijd een praatje op gang weet te brengen.


Eigenlijk net als vroeger! Vroeger was het overdag ook stil in huis. Alles naar school of aan het werk. Maar vanaf een uurtje of vier was er weer geluid en röring. Een tafel vol appel etende, kinders met vriendjes. Altijd geklaag over huiswerk, geroep om schone voetbalsokken, en ‘of we wat eerder konden eten in plaats van de training van vanavond....’Heel gezellig maar weinig tijd voor mezelf en mijn hobby. Dus toen het iets rustiger werd in ons leven besloot ik daar eens wat aandacht aan te besteden en alsnog pianolessen te gaan nemen. En daar heb ik Herman leren kennen. Hij zingt. We deden samen een muzikale workshop. En nu na 20 jaar kom ik hem hier in huis tegen. Heel toevallig! Zijn we huisgenoten. Ha Ha, nee het is niet wat je denkt, voor mij geen andere partners meer. Er was er één en dat blijft voor altijd zo ookal is ie er niet meer! Heb weleens, beetje stiekem wel, aan zo’n datingsite voor de Silver Generation gedacht. Ja, zo noemen ze dat! Maar dat lijkt me zo’n gedoe. Daar begin ik niet meer aan.


Herman is een fantastische bariton en vroeger maakten we muziek samen, hij zingen, ik spelen! En je raadt het nooit: we hebben het gewoon weer opgepakt! Alle ouwe muziek weer uit de doos! Volgende week geven we een Proudhomes huisconcert en komen al onze kinderen luisteren. We moeten nog wel flink aan het oefenen!! En Janet doet de hapjes! Zij liever dan ik. Genoeg in de keuken gestaan in mijn leven.


‘Thee klaar’ hoor ik iemand roepen. Ik ga even theedrinken. Straks kruip ik weer achter mijn laptop en ga ik weer schrijven. Pfffff, memoires schrijven! Je kunt er heel druk mee zijn!

Screenshot 2019-07-26 at 12.25.07.png