PIETIk ben Piet, 65 jaar en ik woon in een Proudhome. Mijn vrouw is 5 jaar geleden overleden. Sinds dat moment voelde ik op veel momenten veel leegte en miste ik soms een beetje levenslust. Ik zag wel mijn vrienden en familie, maar die wil ik ook niet altijd tot last zijn als ik alleen was. Nu woon ik sinds 2 jaar in een Proudhome, samen met mijn huisgenoten.


Ik ben een oude slager en moest vroeger altijd vroeg op, wat ik nog altijd doe. Dan ga ik ’s ochtends een stukje wandelen en als ik dan terug kom zitten Jan en Frieda vaak al een koffie te drinken, dan sluit ik gezellig aan. We kletsen dan even over wat iedereen vandaag gaat doen. Vandaag komt mijn zoon langs, met zijn zoon, we gaan naar Emmen. Kijken bij de oude slagerij van opa, dan ben ik toch wel trots als ik dat aan hen kan laten zien. We gaan dan lunchen bij mijn oude lievelingsrestaurant.


Ik vind het erg fijn als er bezoek komt, familie, vrienden, maar het is ook gezellig met mijn huisgenoten. In het begin moesten ze een beetje aan me wennen, als ik dan weer een grapje maakte over janet haar rijpe lenden. Ik heb nou eenmaal mijn hele leven in het vak gezeten. Gelukkig zijn ze het gaan waarderen, want we kunnen nu elke dag met elkaar lachen. Vooral samen lachen vind ik fijn, dat deed ik soms 2 dagen niet. Elke dag als ik wakker word heb ik weer zin in de dag en soms had ik daar eerlijk gezegd wel een beetje moeite mee. Maar nu is het goed.

Screenshot 2019-07-26 at 12.25.07.png